Assisterande domare: Denis Sekula (AD1) och Ali Reza Jahfari (AD2)
Matchtruppen: Nikolay, Martin, Simon, Per, Andreas, Marco, David, Edvin, André, Philip, Alexandre, Sebastian, Anton, Johan, Arizio och Mikael.

Startelvan: Nikki, Per, Sebastian, Marco, Edvin(82), Philip(70), André, Alexandre(85), Anton, Johan(K) (75)och Arizio.
Avbytare: Martin, Simon(82), David(85), Mikael(75) och Andreas(70).
Varningar: Anton (81) och Sebastian (90)
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

1-0 Arizio Costa Badjana (56)
2-0 Johan Bjuremo (74)

Vi fick göra en ändring i både påtänkta matchtruppen och startelvan när Kigge tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. In i matchtruppen kom David och i startelvan ersatte Sebastian Kigge.

För första gången denna säsong så kommer vi ut till match från start, vi har haft en ovana att ge bort första 15-20 minuterna till motståndarna. Redan i den 2:a minuten kom vi i en anfall där trion Sebastian , Per och Anton hade en fin samarbete med intention även om den inte lede någonvart. Alex som var väldigt pigg idag hade en soloräd i den 3:e minuten där han hittade Edvin med en fin krossboll tyvärr hann en back emellan och rensade. På efterföljande hörna så hamnade bollen till slut hos André vars avslut gick högt över.

André gör nog sin bästa match hittills, han börjar hitta rätt i sin nya position, i den 9:e minuten slog han en fin boll till Anton som såg sitt inlägg täckas bort. På den efterföljande hörna så hamnade bollen till slut hos Edvin som gjorde helt rätt och testade med ett långskott, han fick till en bra träff men bollen smet utanför.

Per var stundtals lysande på sin högerkant, slog ett ex antal inlägg som förtjänade ett bättre öde. I den 21:a minuten var det en av dessa inlägg som Alex tog ner bra men en försvarare hann få en tå på bollen och ännu en hörna. I den 25:e minuten nickade Arizio i stolpen men dock i offside. Två minuter senare sköt Arizio över. I den 28:e minuten hade Arizio en fin aktion och slog ett lågt inlägg som tyvärr ingen fanns där för att trycka in bollen. Vi vinner återigen bollen högt och Johan hamnade i skottläge men osjälviskt passade han till Anton vars avslut täcktes.

Nu hade vi en bra period men det var den sista passningen eller avslutet som saknades. I den 39:e minuten slog Philip en bra boll som Anton fick komma i en mot en han dribblade bort backen och vågade inte avsluta med vänstern och drog backen en gång till men då lyckades backen bryta.

Halvlekens sista fem minuterna var det ingen bra period det blev lite av en slumpmässig fotboll där bollen byte ägare vart femte sekund kändes det som och det var då Säffle nästan tog ledningen men ribban räddade oss. 0-0 i halvtid var inte rättvist men å andra sidan hade det kunnat stå 0-1.

Vi kom in dåligt till andra halvleken och det unga Säffle laget kändes som att dom hade mer vilja, men dom skapade inga farligheter. Vi jobbade in oss i matchen igen och i den 52:a och 54:e minuten kom vi intvå bra anfall med bra samarbete mellan Alex och Arizio men det ville sig inte.

Vi skulle få in bolluslingen till slut i den 56:e minuten det var tredje gången gilt kan man säga, ännu ett fint anfall från högerkanten där Alex osjälviskt passade till Arizio som gick inåt och skruvade in bollen i det bortre hörnet, 1-0 var ett faktum! Tre minuter senare så hittade André Arizio som tog ner bollen och sköt men målvakten räddade.

Nu ägde vi matchen och hade fullt kontroll över den. I den 64:e minuten var det dags för ännu ett fint samarbete mellan Alex och Arizio bollen hamnade hos Anton som sköt i burgaveln. Tre minuter senare hade vi en boll in som inte godkändes på grund av att den tog i målets hjul på insidan, en märklig regel för hade inte hjulet funnits där så hade bollen gått in utan tvekan!I den 70:e minuten bytes Andreas in och Philip gick ut, Sebastian tog klivet upp på mittfältet.

I den 74:e minuten kom till slut 2-0 Johan blev framspelad av André och kyligt satte han bollen i mål bakom duktiga Max i bortamålet! Som tack för målet blev Johan utbytt, skämt åsido det var redan planerat, in kom Mikael.

Fram till att domaren blåste av matchen hade vi bud på flera mål av Alex och Arizio. Edvin fick utgå efter att ha fått en smäll, Simon kom in och även David fick komma in sista fem minuterna efter att Alex också fått en smäll. Matchen skulle sluta 2-0 och säsongens första trepoängare var i hamn! En lagseger bröt den 9 matcher långa förlustsviten!